PROFESIONALNA LED RASVJETA

OPTIČKA VLAKNA I PRIBOR - DIY sistemi

OPTIČKA VLAKNA I PRIBOR - DIY sistemi
OPTIČKA VLAKNA I PRIBOR - DIY sistemi

CJENIK OPTIČKIH VLAKANA, PRIBORA, ZAVJESA I LUSTERA U .pdf-u na vrhu

Optička vlakna koja svijetle na kraju (endlight) 

prvenstveno se koriste za stvaranje zvjezdanih neba . Različiti promjeri optičkih vlakana (od 0,5 mm do 3 mm) pružaju mogućnost dobivanja vrlo zanimljivog učinka sjajnih zvijezda različitih veličina (imitirajući istinsko nebo noću). Dodatno korištenje staklenih kristala jača efekt rasvjete. Svjetlovodna optika na kraju se koristi i za osvjetljavanje spojeva u kupaonicama, slika s pozadinskim osvjetljenjem ili kaseta s optičkim vlaknima.

Optičko vlakno s osvijetljenim krajem načinjeno je od jezgre i plašta. Svjetlo se širi u jezgri, a plašt spriječava "propuštanje" svjetla izvana. Zahvaljujući tome, svjetlo prolazi s jednog kraja vlakna na drugi praktički bez gubitka.

OPTIČKA VLAKNA

 Primjena: zvjezdano nebo, osvjetljenje vitrina, grafika za osvjetljenje obložena zidovima ili stropovima, kazete s optičkim vlaknima, svjetlovodne slike

 

Optička vlakna koja svijetle bočno (sidelight)

Optička vlakna koja svijetle bočno koriste se za stvaranje zanimljivih oblika svjetla. Zajedno sa svjetlosnim generatorom stvaraju svjetlovodne zavjese, svjetlovodne lustere i svjetlosne zidove. Moguće ih je koristiti i u automobilskoj i auto tuning industriji za automobil. Optička vlakna za automobil omogućuju zanimljivo unutarnje osvjetljenje automobila, npr. ploča s instrumentima, vrata ili obloge krova. Preporučujemo 3 mm optički kabel sa stabilizatorom (ogrlicom) za jednostavnu montažu. Ukupna širina takvog vlakna je 1 cm. Ne zaboravite da vam je potreban i izvor svjetlosti za optička vlakna, jer samo optičko vlakno ne sjaji.

OPTIČKA VLAKNA bočno

Optička vlakna u kombinaciji s odgovarajućim svjetlosnim generatorom omogućuju vrlo suptilno svjetlo. Nudimo optička vlakna promjera od 3 mm do čak 20 mm. Da bi se dobio odgovarajući svjetlosni efekt, jedan od krajeva optičkog vlakna treba postaviti u izvor svjetla, koji određuje boju i intenzitet osvjetljenja.

 

Svako optičko vlakno je izrađeno od jezgre i plašta. Parametri jezgre i plašta odabrani su na takav način da se svjetlo širi dijelom u jezgri, a dijelom u plaštu. Općenito, plašt bi trebao "štititi" svjetlo od "propuštanja" izvan optičkog vlakna, međutim, u slučaju bočnih optičkih vlakana, plašt djelomično prenosi svjetlo, dajući efekt bočnog sjaja.

 

Optička vlakna koja kaotično svijetle bočno (multi-fiber)

U UV zaštitnom sloju postoji nekoliko optičkih vlakana s urezanim plaštem, što rezultira kaotičnim efektom zračenja svjetlosti.

Jezgra se sastoji od upletenih optičkih vlakana manjeg promjera okruženog dodatnim plaštem. Najčešće se koristi za zavjese od optičkih vlakana

OPTIČKA VLAKNA kaos

Primjena: rasvjeta u zgradama, osvjetljenje balkona, osvjetljenje ulaznih vrata, svjetlovodni lusteri, rasvjeta stubišta, pozadinsko osvjetljenje bazena, osvjetljenje tamnih hodnika (kina, klubova), svjetlovodna zavjesa

 

SVJETLOVODNE ZAVJESE

Svjetlovodne zavjese koriste se u salonima biološke regeneracije, dvoranama za svjetski doživljaj, centrima za rehabilitaciju, restoranima.

OPTIČKA VLAKNA zavjese

Svjetlovodna zavjesa sastoji se od generatora LED svjetla i snopa optičkih vlakana koji sjaje bočno. U setovima predlažemo nekoliko tipova LED generatora svjetla i optičkih vlakana koji svjetlucaju sa strane promjera 3 mm. Stvorit ćemo zastor prema Vašoj narudžbi (odabiremo izvor svjetla, broj i dužinu optičkih vlakana).

Posebno preporučujemo svjetlosne zavjese za brzu montažu - montirane u čvrstu, estetsku aluminijsku tračnicu, obojenu u odabranoj boji iz RAL palete.

 

LUSTERI OD OPTIČKIH VLAKANA

Moderni lusteri od optičkih vlakana spektakularni su i ekstravagantni rasvjetni ukrasi. Preporučuje se za bankete, hotele, klubove. Oni štede energiju zahvaljujući RGB LED svjetlosnom generatoru koji se koristi.

Lusteri s optičkim vlaknima izrađuju se za pojedinačne narudžbe i svaki luster se može prilagoditi u obliku, broju i duljini optičkih vlakana, kao i podnožje za pričvršćivanje lustera na strop. Svaki model omogućuje jednostavnu kontrolu boje pomoću daljinskog upravljača. Potpuna sloboda i kreativnost stvaranja učinit će da se luster savršeno uklapa u vaš interijer.

Prednosti

Upravljanje bojama pomoću daljinskog upravljača, Svjetlovodna rasvjeta s RGB LED generatorom - visoko energetski učinkovita i održiva (50,000 h), stvaraju jedinstvenu i nevjerojatnu atmosferu

luster optička vlaknaOPTIČKA VLAKNA lusterOPTIČKA VLAKNA lusterOPTIČKA VLAKNA luster

Dizajn lustera
Svjetlovodni luster biti će spreman za montažu. Njihova veličina, konačni izgled i način montaže mogu se odrediti u fazi narudžbe.

Svjetlovodni luster sastoji se od:


Prednosti