PROFESIONALNA LED RASVJETA

"ZAŠTO LED RASVJETA?" AKO NE POČNEMO HITNO RAZMIŠLJATI O SVOM PLANETU... DA, UPRAVO ZATO - LED RASVJETA ZA BUDUĆE NARAŠTAJE

"ZAŠTO LED RASVJETA?" AKO NE POČNEMO HITNO  RAZMIŠLJATI O SVOM PLANETU... DA, UPRAVO ZATO - LED RASVJETA  ZA BUDUĆE NARAŠTAJE

LED OPĆENITO

 

Zašto LED?

U pravilu, LED žarulje koriste 90% manje električne energije od standardnih žarulja. Led žarulje imaju besprjekoran spektar svjetlosti a životni vjek im je preko 10 godina. LED rasvjeta pruža najučinkovitiji način za uštedu energije i očuvanje naših prirodnih resursa. Ako bismo sadašnju rasvjetu promjenili u LED rasvjetu, ne bismo trebali izgrađivati nove elektrane. Štoviše, eliminirali bi potrebu i za nizom postojećih elektrana!

 

Da li LED žarulje sadrže živu?

LED žarulje ne sadrže živu. Upravo suprotno, one se mogu reciklirati jer ne sadrže opasne tvari.

 

Usporedba LED žarulje s CFL žaruljom?

Istraživanja pokazuju da LED žarulje koriste 50% manje energije nego CFL žarulja, te ne trebaju prigušnicu; također, nema čekanja na punu osvijetljenost, nema jalove energije, te tako možemo zaključiti da led žarulja koristi i preko 70% manje energije, te u mnogim slučajevima traju 10 puta duže nego CFL žarulja. Led žarulja je puno izdržljivija na trenja, vibracije, udarce i oscilacije napona; također, pruža izvrsnu kvalitetu svjetla, gašenje i paljenje joj ne šteti, a uz to, ekološki je prijatelj naše planete. Sve ovo odnosi se na unutarnju i na vanjsku Led rasvjetu.

 

Da li LED žarulje proizvode više topline od CFL žarulja, ili žarulja sa žarnom niti?

Upravo suprotno! LED žarulje emitiraju mnogo manje topline nego CFL žarulje i žarulje sa žarnom niti. U mnogim slučajevima, možete zaista osjetiti razliku temperature ako ste u blizini svjetlosti. LED žarulje će uvijek raditi na nižoj temperaturi nego CFL ili žarulje sa žarnom niti.  Uz sve to, led rasvjeta će Vam u vrućim danima kada koristite klima uređaje smanjiti račun za električnu energiju.

 

Zašto je LED rasvjeta skuplja?

LED žarulje koriste stvarne pločice za rad i izrađene su od elektroničkih komponenti. U osnovi, Led rasvjeta se može smatrati elektroničkim uređajem. Ova tehnologija je napravljena da traje dugo, da daje dobro svjetlo, da Vam smanji troškove, te da Vam duguročno štedi proračun. Također, ne zagađuje zrak i zemlju, pa je iz tog razloga nazivaju i Zelena energija.

 

Da li se Led rasvjeta može koristiti svugdje, da li je sigurna?

Da, LED rasvjeta je zdravije svjetlo te je u potpunosti  sigurna. LED ne proizvodi nikakva ultraljubičasta zračenja koja inače uzrokuju blijeđenje tkanine, blijeđenje umjetnina, sagova i drugih osjetljivih roba. Led rasvjeta isto tako nema strobo efekat ni treptaje. Američke studije su pokazale da uz korištenje Led rasvjete smanjujemo depresiju i glavobolje, dok vlastiti rad poboljšavamo za čak 30%. Led rasvjeta zamjenjuje svu rasvjetu koju koristimo u prostorima za stanovanje, u  komercijalnim i industrijskim pogonima. Također, ovu rasvjetu koriste i trgovine, galerije, knjižnice, skladišta, autoceste ,gradska rasvjeta, vrtići, škole, bolnice itd. U svim područjima primjene, poboljšanja su u svakom pogledu uvelike osjetna.

 

 

Koliko dugo LED svjetlo može raditi?

 

Zapamtite, trajnost LED rasvjeta može biti 100.000 sati. Što znači ne samo velike uštede u struji, nego i velike uštede u održavanju i zamjeni žarulja. 

Dakle, LED svjetla traju oko 100.000 sati; žarulja sa žarnom niti oko 1000 sati, a CLF ili Fluorescentne cijevi 6-8000 sati.

 

Sigurnost / toplina

 

LED pretvara energiju u svjetlost, a ne u toplinu kao što je to slučaj kod klasične rasvjete. Kao rezultat toga, on proizvede i do 90% manje topline od svjetiljke sa žarnom niti. LED žarulja je topla na dodir te značajno smanjuje rizik od požara ili opeklina.

LED proizvodi u prosjeku oko 3,5 BTU / sat, za razliku od 90 BTU / h za žarulju sa žarnom niti. Manje topline znači niže troškove klimatizacije i smanjenjem uništene robe.

 

Kraće rečeno: LED može značajno smanjiti potrošnju energije, smanjiti emisije stakleničkih plinova i drugih onečišćujućih tvari, uštedjeti troškove rada, smanjiti troškove hlađenja i poboljšati produktivnost. Sve to s velikom financijskom stopom povrata.

 

 

ŠTO JE LED dioda

 

Dioda je nelinearni poluvodički elektronički element s dva priključka koji posjeduje ispravljačka svojstva. Poluvodičke diode se izvode se temelju pn-spoja ili na temelju spoja metal–poluvodič. Diode se mogu razvrstati po materijalu na kojemu su rađene (silicij, germanij, galijev arsenid, silicijev karbid) i po tipu (ispravljačkesvijetleće, foto-diode, Zener-diode, Schottky-diode, tunel-diode itd.).

 

 

KAKO NAĆI DOBRU LED RASVJETU

 

Za razliku od drugih rasvjetnih tehnologija, LED rasvjeta kao tehnologija ima svijetlu budućnost. No, dok budućnost stigne, živimo u svijetu Divljeg zapada gdje postoji tek nekoliko pravila, nekoliko standarda, i malo kvalitetnih projekata za provedbu unutar industrije. Mnogi proizvođači su se pojavili u industriji Led rasvjete sa ciljem brze zarade a nauštrb kvalitete. Rijetki su posvećeni unapređivanju LED rasvjete za budućnost, a mnogi je samo pokušavaju unovčiti. 

Odabir prave LED rasvjete je kao kupnja automobila koji dolazi u svim oblicima i veličinama i treba zadovoljiti različite funkcije u različitim uvjetima. Kao i automobil, LED rasvjeta je kompleksan sustav s brojnim opcijama i značajkama koje su u funkciji da vrše različite aplikacije. Ne postoji "jedna veličina koja odgovara svakom" proizvodu. 

 

 

 

 

Prednosti u dizajniranju prostora:

·         Prikladno za primjenu u novim aplikacijama

·         Tiny dizajn

·         Široki spektar boja


Tehničke prednosti:

·         Otporan na udarce i vibracije

·         Funkcija pri vrlo niskim i vrlo visokim temperaturama

·         Nizak napon

·         Nema ex-/implosion rizik

·         Precizno usmjeravanje svjetla ,

·         Prebacivanja i pulsni rad moguć (nema vremena kašnjenja, jer je poluvodič)


Ekološke prednosti:

·         Smanjeno korištenje resursa

·         Smanjena potrošnja energije

·         Ne sadrži živu / nema UV zračenja, prijatelj je okoliša

·         Solarne aplikacije su moguće

 

Žašto je dobro imati Led rasvjetu?

Niska potrošnja energije 
 Ekologija
Dugi životni vijek 
Robusnost (bez vlakna) 
Raznolikost boja i dimenzija 

 

 

 

mailto:info@ledrasvjeta.hrTIM INŽENJERA NA USLUZI

 

 

            KOMPLETNU USLUGU 

Bilo da ste iz privatnog ili javnog sektora, možemo Vam pružiti sve potrebne usluge od analize potrošnje do najboljeg  troškovno učinkovitog rješenja. Atropa ima ekipu koja je tu samo za vas. 

            Naše zadovoljstvo

Mi razumijemo da je zadovoljstvo kupaca  ključ za uspjeh bilo koje tvrtke. Zbog toga, mi smo naporno radili kako bismo osigurali da su naši kupci dobiju kvalitetnu uslugu te nastavljamo graditi svoj ugled. Naši inženjeri i menadžeri su visoko kvalificirani stručnjaci u svojoj oblasti i osposobljeni, Naš tim ne samo da će vas savjetovati o najboljem rješenju, nego će vam pomoći dok ne budete potpuno zadovoljni. To je tek jedan od razloga što imamo veliku stopu zadovoljnih kupaca i mi smo prilično ponosni na to!
            FREE SERVICE INŽENJERING

Mi dajemo kompletnu podršku i savjetujmo Vas bez ikakovih obaveza na kupnju – sve to je potpuno besplatno, Naš Menadžment nudi jedinstavan, pošten i otvoren odnos.
            NAŠE OPREDJELJENJE ZA KVALITETU

Znamo da povjerenje klijenata znači uspješan ljudski i poslovan odnos - to je razlog zašto smo  učinili sve što možemo kako bi naš proizvod zadovoljio najvišu razinu kvalitete u odnosu na cijenu. Od trenutka kad nas kontaktirate, menadžment će se pobrinuti da dobijete ono što ste tražili sa svim točnim specifikacijama. Vaše zadovoljstvo je dio naše usluge. Mi smo tu radi Vas!

 

Everything You Need to Know About LED Light Bulbs
Feeling lost in the lightbulb aisle now that those beloved incandescents are disappearing? We're here to help.
 
MOST POPULAR
 
Hypersonic SR-72 Demonstrator Reportedly Spotted At Skunk Works
 
How Fast Is Hypersonic Speed Really?
 
 
 
Ben Goldstein
Incandescent era, RIP. Like it or not, it's time to move on. Traditional incandescent lightbulbs are gone—not banned, precisely, but phased out because the Energy Independence and Security Act (EISA), passed in 2007, requires them to be about 25 percent more efficient. That's impossible to achieve without decreasing their luminous flux (brightness), so, instead, manufacturers have shifted to more energy-efficient technologies, such as compact fluorescents (CFLs), halogens, and LEDs.
 
Of course, not everyone is embracing these next-gen lightbulbs. Some wonder why we need a mandate to use them, if they're so great. The fact is, after more than a century of incandescents, we've become attached to them. They're cheap, they dim predictably, and they emit a warm and familiar glow. Weaning ourselves off them won't be easy: Just as the 40- and 60-watt phaseout went into effect on Jan. 1, about half of the 3.2 billion screw-base bulb sockets nationwide still housed incandescent bulbs.
 
So, what now? According to a survey by switch manufacturer Lutron, two-thirds of American adults are unaware of the phaseout, but only one in 10 are "very knowledgeable" about replacement options. Most of us will probably buy halogens without even noticing. At about a dollar apiece they are cheap, and they look, feel, and function almost exactly like traditional incandescents. But they're only about 25 percent more efficient—just enough to meet EISA standards. Meanwhile, CFLs, which are inherently flawed and generally unpopular, are steadily losing market share.
 
That leaves LEDs, which offer the most sustainable—and exciting—alternative to incandescents. For starters, they're highly efficient: The average efficacy of an LED bulb is 78 lm/w (lumens per watt), compared with around 13 lm/w for an incandescent and approximately 18 lm/w for a halogen equivalent. Yes, LEDs have their shortcomings: Buying an LED bulb doesn't seem as intuitive as picking up an incandescent from your local drugstore, and the up-front cost is high. But once you get to know the technology and the incomparable versatility that LEDs offer, you'll see the demise of the incandescent as an opportunity. Here's a primer that addresses your concerns and helps you navigate the dazzling array of choices.
 
AREN'T LEDS EXPENSIVE?
The days of the $30 LED bulb are over. As demand has increased and manufacturing processes have become more streamlined, costs have plummeted. Additionally, utility company rebates have driven the price of many household replacements to below $10; in some regions they cost half that. Sure, that's a long way from the 50-cent incandescent, but con sider this: LED bulbs consume one-sixth the energy of incandescents and last up to 25 times longer. Replacing a 60-watt incandescent with an LED equivalent will save you $130 in energy costs over the new bulb's lifetime. The average American household could slash $150 from its annual energy bill by replacing all incandescents with LED bulbs.
 
WHAT AM I LOOKING AT HERE?
Today all lightbulb packaging carries the Federal Trade Commission's Lighting Facts label, which lets you compare similar bulbs without relying on watts as the sole indicator of performance. It gives information about the bulb's brightness (in lumens); yearly cost (based on 3 hours of daily use); life expectancy (in years); light appearance, or color temperature, measured in Kelvins (K); and energy consumed (in watts). Remember: An LED bulb's wattage rating doesn't indicate its brightness; its lumens rating does. A 60-watt-equivalent LED bulb delivers about 800 lumens, roughly the same as a 60-watt incandescent.
 
You may see a different label produced by the Department of Energy. Confusingly, it's also called Lighting Facts, though it's geared more toward retailers than consumers. The DOE label doesn't give the bulb's estimated yearly cost or life expectancy, but it does provide information on the bulb's color accuracy (more on this later).
 
I MISS MY BULB'S WARM GLOW
The higher the bulb's color temperature, the cooler its light. A candle glows at a color temperature of 1500 K. That CFL you tried but hated because its light was too harsh was probably running at around 4500 K. LED bulbs marketed as incandescent replacements usually have a color temperature of 2700 K, which is equivalent to typical warm white incandescents.
 
But that's only part of the story. The quality of a bulb's light also depends on its color accuracy, also known as the color rendering index (CRI). The higher the bulb's CRI, the more realistically it reveals colors. Incandescent lightbulbs have a CRI of 100, but most CFLs and LED bulbs have CRIs in the 80s. According to a recent study by the DOE, only a handful of LED bulbs have CRIs in the 90s, though that will improve as efficacy increases. Note that the CRI is not always listed on the packaging, so you may have to search the manufacturer's website for it.
 
THESE BULBS DIM, RIGHT?
LED bulbs sold as "dimmable" work acceptably with most newer switches. The best dim to about 5 percent, though at that level some produce a faint buzzing. Make sure you buy a bulb that has been verified to work properly with your switch; check the manufacturer's website for a list of compatible dimmers.
 
If you need to install a new switch, buy something specifically engineered to work with LED bulbs, such as Lutron's CL series or the Pass & Seymour Harmony Tru-Universal Dimmer by Legrand. But be warned: These switches are sometimes larger than older dimmers. In most cases that shouldn't be a problem, but if you have an overcrowded electrical box, you may need to upgrade it to accommodate the new dimmer.
 
WHERE CAN I USE THEM?
Most household LED bulbs follow dimension guidelines for the familiar A19-shaped bulb. Some have a bulky, space-age-looking heat sink; others incorporate this necessary part more elegantly into the engineering. So-called snow-cone designs have a heat sink that takes up the entire lower half of the bulb. These emit directional light only, which is acceptable in pendant fixtures but throws unwanted shadows when installed in, for example, a table lamp with a shade. For that you'll need an omnidirectional bulb, so check the packaging before you buy. Ready for complete adoption? You'll find LEDs in floodlights, spotlights, and recessed-lighting formats, as well as in designer formats such as the flat panels of the Pixi system.
 
OKAY, NOW IMPRESS ME
Wi-Fi-connected LED bulbs, such as those from Connected by TCP, can be operated from a smartphone. Taking it a step further, platforms such as Philips Hue and LIFX combine red, green, blue, and sometimes white LEDs to produce millions of colors, from bright purples to daylight whites. Most offer stand-alone, plug-and-play functionality, so you don't need to buy into a larger connected system. Integrate them into an IFTTT (if this, then that) recipe and their colors automatically adjust to suit, say, the weather, the time of day, or which sports team is winning.