PROFESIONALNA LED RASVJETA

LED TRAKE

LED TRAKE
LED TRAKE

LED traka je fleksibilna traka s LED diodama koju možete staviti gotovo bilo gdje i dodati snažnu rasvjetu u svoj prostor u različitim bojama i jačini svjetla.

LED trake mogu biti proizvedene s različitim LED diodama. Najčešće korištene verzije su 5050, 3528, 3014, 2835, 3020, 5630…

Kod izbora LED traka moramo obratiti pozornost na slijedeće: napon, snaga, boja svjetla, duljina, lumeni, i razmak odnosno količina ledica po metru. LED trake s različitim količinama dioda po metru stvaraju različit doživljaj  rasvjete. 

Traku je potrebno ugraditi u metalni profil kako bi se toplina iz LED dioda prenijela u okolinu i na taj način osigurala dugovječnost trake, kako je i označeno na samom proizvodu. LED aluminijski profili profesionalni su alat za upotrebu i ugradnju LED linearne rasvjete. LED aluminijski profili djeluju kao zaštitno kućište za LED trake. 

Osim zaštite LED traka od elemenata, aluminijski profili također štite LED trake djelujući kao hladnjak i čuvaju im vijek trajanja.

Međutim, aluminijski profili funkcioniraju i više od zaštitnog kućišta, oni su također dizajnirani kao alat za osvjetljavanje dizajnerskih elemenata. 

S obzirom na Vaš izbor led trake, i napajanje mora biti adekvatno – za led trake 12V i napajanje mora biti na 12V istosmjerne struje odnosno za led traku 24V napajanje mora biti na 24V istosmjerne struje. Napajanje koju trebate ovisit će o dužini i snazi LED trake koju koristite za svoj projekt. Ispravno napajanje potrebito za projekt LED rasvjete lako je izračunati.  Potrebni izvor napajanja ovisi o duljini LED trake koju ćete montirati.